Kaarten

 

Net als de FIFA verdeeld de UEFA haar kaarten via de aangesloten landenbonden. Hoeveel Nederland er zal krijgen hangt sterk af van de positie van het Nederlands elftal op de internationale ranglijst, en de vraag die de bond van de tegenstander. Vanwege de nabijheid van Frankrijk verwacht de KNVB dat de vraag naar kaarten enorm zal zijn, ongeacht de verrichtingen van het Nederlands elftal in de voorronde.

Uiteindelijk worden de toegangskaarten beschikbaar gemaakt via de nationale supportersclub. Ook heeft de UEFA afspraken met haar eigen verkoopkanalen. Daarnaast biedt de bond zelf ook kaarten in de verkoop aan, maar daar kan iedereen aanspraak op maken.

De koop van kaarten op de zwarte markt wordt sterk afgeraden. De prijzen die men betaald voor deze kaarten kunnen vaak gigantisch zijn. Bovendien is er geen enkele garantie dat de kaarten ook echt zullen zijn. Niemand heeft er baat bij om veel geld neer te tellen voor kaarten om, vervolgens bij aankomst, te realiseren dat men het stadion niet in komt. De techniek om vervalsingen ter herkennen is, vandaag de dag, zo verfijnd de kans bijzonder klein is dat toeschouwers met valse kaarten toch worden toegelaten.

Heeft u nog geen kaarten. Meldt u dan snel aan bij de Oranje Fanclub via de KNVB: 0860-375489